Συνταγές
Φανταστικό γαλακτομπούρεκο!! Αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι :
700 γρ ζάχαρη, 500 γρ νερό, 2 ξυλάκια κανέλα, 1 λεμόνι κομμένο στη μέση. Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι και βραζουμε για 5 λεπτά από το σημείο που θα αρχίσει να βράζει το σιρόπι.
Για την κρέμα :
1,5 λίτρο γάλα, 200 γρ ζάχαρη, 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 50 γρ βούτυρο λιωμένο, 2 βανίλιες και εγώ πρόσθεσα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού . 200 γρ βούτυρο λιωμένο 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά.
Εκτέλεση
βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα όταν πήξει κατεβάζω από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο τα 50 γρ τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύω πολύ καλά και βάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ για να κρυώσει πιο γρήγορα την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρουστά από επάνω. Όταν κρυώσει τη αφρατευουμε με το σύρμα.
Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρωνουμε με το λιωμένο βούτυρο ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας βάζουμε δύο φύλλα ένα από αριστερά και ένα από δεξιά τα ραντιζω με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω τα φύλλα σταυρωτά βάζουμε τα 6 φύλλα κάτω ανάμεσα πάντα ραντισμενα με το βούτυρο στρωνουμε την κρέμα σκεπάζω με τα φύλλα ξανά ραντιζουμε τα φύλλα με το βούτυρο.
Βάζουμε και τα άλλα 6 φύλλα από επάνω και αυτά ραντισμενα με βούτυρο χαραζουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο εμένα τόσο με πήρε. Όταν δουμε ότι έχει γίνει το σιροπιαζω με το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.