Συνταγές
Φέτος λίγο διαφορετική φανουρόπιτα – τέλεια και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Ligdianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφα
1 φακελάκι μπέικιν
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες ( βρεγμενες και αλευρομενες )
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
1 πακέτο Φαρινάπ
Εκτέλεση
Ψήνουμε στους 170° Αέρα 45′
Η Συνταγή είναι από Marina Ligdianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ λαχταριστή και όμορφη παρουσίαση για το πιο αφράτο κέικ
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
250 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
420 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα
120 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, εναλλάξ λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο χυμό μέχρι να πάρει όλα τα υλικά .
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου μια ώρα ίσως λίγο περισσότερο το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Επειδή η φόρμα μου δεν είναι μεγάλη βαζουμε και σε μακρόστενη
Στο στρογγυλό κέικ ριχνουμε γλάσο, λιωνουμε ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό πορτοκαλιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.