Συνταγές
Υπέροχο κριθαρότο με άγρια κόκκινα μανιτάρια και φιδέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ. μανιτάρια βουνού, η διάφορα φρέσκα Cantharellus ή εμπορίου πορτομπελο, η άσπρα,
η αποξηραμένα.
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 κούπα φιδέ σπασμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντόνατα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 λιτρο ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
Χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα φρέσκα μανιτάρια, η έτοιμα κομμένα από την κατάψυξη. Αν ειναι αποξηραμένα τα μουλιάζουμε σε 200 ml χλιαρό νερό για 20-30 λεπτά, το νερό αυτό το σουρώνουμε και το κρατάμε για να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κριθαράκι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το φιδέ, ανακατευουμε μέχρι να καβουρδιστουν ελαφρά και να τραβήξουν τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί η αλκοόλη ρίχνουμε την ντόνατα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε βραστό νερό με το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να το απορροφήσει ένα μέρος των υγρών. Οταν δουμε ότι το κριθαράκι είναι βρασμένο και χυλωμένο σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφηνουμε να σταθεί για 10′ λεπτά και το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπουκοβο και πιπέρι φρεσκοτριμμενο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.