Συνταγές
Υπέροχος ΧΑΛΒΑΣ με ινδική καρύδα και γάλα καρύδας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ γαλα καρυδας
400 γρ νερο
1 1/3 φλυτζάνι ζαχαρη
1/2 ποτηρι ηλιέλαιο
100 γρ βουτυρο τύπου φαστ
1/2 φλυτζανι ινδική καρύδα
400 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 ξυλο κανέλας
1 βανίλια
Κανέλα και ινδική καρύδα
για το τελος, να πασπαλιζουμε τον χαλβά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 2 σκεύη, στο ενα θα βαλουμε το βουτυρο με το λαδι, να ζεσταθεί, θα προσθεσουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατευουμε συνεχώς να μην καεί μέχρι να παρει ενα ωραιο ξανθό χρωμα.
Εχουμε βάλει στο άλλο σκευος, το γαλα καρυδας, το νερο, την ζαχαρη, την βανίλια, το ξυλο κανέλας, και τα βαζουμε να βρασουν, απο την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βραςμος αφηνουμε για πέντε λεπτα, και το κλείνουμε.
Ήδη εχουμε ετοιμάσει το σιμιγδάλι στο άλλο σκευος, και περνούμε, το γαλα καρυδας με μια κουτάλα και το ριχνουμε με προσοχή στο σιμιγδάλι, ανακατευουμε καλα μέχρι να τελειώσει ολο το γαλα καρυδας, στο τελος προσθετουμε και την ινδική καρύδα.
Αφηνουμε για λιγο, και το βαζουμε σε μια φορμα που εχουμε λαδώσει ελαφρα, μέχρι να κρυωσει και μετα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατελα.
Πασπαλιζουμε με καρυδα και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”