Συνταγές
Υπέροχη Πάστα ταψιού με κρέμα καραμέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
100γρ αλεύρι γοχ
2κγ baking powder
2 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
70γρ ζάχαρη
3 αυγά
70γρ βούτυρο
70ml γάλα
5-6 κουτ. σούπας γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι
Λίγο βούτυρο για το ταψί
Κρέμα
250ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Γκανάζ σοκολάτας
250γρ κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
220γρ κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
Εκτέλεση
Χτυπάω όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Αδειάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 27×27εκ και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15´.
Το αφήνω να κρυώσει και το υγραίνω με το γάλα.
Χτυπάω την κρέμα σε σφικτή σαντιγύ. Προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την βανίλια και ανακατεύω απαλά. Αν θέλω, προσθέτω στην κρέμα σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζω την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω στο ψυγείο να κυώσει καλά.
Ζεσταίνω σε πολύ σιγανή φωτιά την σοκολάτα, με την κρέμα και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνω να κρυώσει.
Αδειάζω την γκανάζ πάνω από την κρέμα και την στρώνω προσεκτικά. Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρω κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”