Συνταγές
Πανεύκολη μηλόπιτα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 ποτ. ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1 κτσ. ανθόνερο
1/3 ποτ. γάλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 και 1/4 ποτ. αλεύρι, 1/2-1 ποτ. αμύγδαλα αλεσμένα
6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε (στα μήλα) 4-5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθόνερο.
Βάζουμε το μισό κέϊκ σε ταψί ή pyrex (ορθογώνιο), το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθει αφράτο.
Τα μήλα που αναμείξαμε τα βάζουμε στην μέση. Το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω (και 1 κουταλάκι ζάχαρη). Ψήνουμε για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Υπέροχη μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη
Η συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Απίθανη, λαχταριστή μηλόπιτα! Απλά τέλεια..
Υλικά
-3 μέτρια μήλα
-250 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά
-260 γρ. αλεύρι
-2 κτγ. βανίλια
-1 1/2 κτγ. μπέικιν
-100 γρ. λιωμένο βούτυρο
-150 γρ. γάλα
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το αλεύρι αφού ανακατεύουμε με το μπεικιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Κόβουμε τα μήλα σε φετούλες.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Αραδιάζουμε τα μήλα.
Ραντίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει.
Η συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.