Συνταγές
Υπέροχα ψωμάκια γεμάτα νόστιμα με γέμιση τυριών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά ζύμης
100 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ νερό χλιαρό
6 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
25 γρ λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 μικρό αυγό
1/2 κουταλάκι γλ αλάτι
400 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
Τυρί μοτσαρέλα φέτα και λουκανικάκια γαλοπούλα
Για επάλειψη
1 κουταλιά πετιμέζι με λίγο νεράκι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει κόβουμε ζυμαράκι βάρους 70 με 80 γραμμαρίων το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στο κέντρο βάζουμε το τυρί και τα λουκανικάκια .
Κλείνουμε το κάνουμε μακρόστενο σχήμα και το βουτάμε στο νερό που έχουμε διαλύσει λίγο πετιμέζι, αμέσως μετά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισή ωρίτσα να ανέβουν, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου τα πρώτα 15 με αέρα και κατόπιν κατεβάζουμε στους 190 βαθμούς αντιστάσεις .
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.