Συνταγές
τυροπιτάκια τρίγωνα Υπέροχα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα.. τυροπιτάκια τρίγωνα με σιμιγδαλόκρεμα και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σιμιγδαλοκρεμα:
δυο φλιτζάνια γάλα φρέσκο,δυο αυγά,οκτώ κουταλιές σιμιγδαλι ψιλό,δυο κουταλιές γεμάτες βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί ,να γίνει κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 150 γρ ανθότυρο,150γρ κίτρινο τυρί τριμμένο,200γρ φέτα.
Σε μπωλ βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και ένα σφηνάκι υγρή σόδα,το αναψυκτικό
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε με το ηλιέλαιο.
Κόβουμε το φύλλο σε πέντε ή έξι λωρίδες. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε τριγωνακι.
Συνεχίζουμε έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα λαδωνουμε καλά με το ηλιέλαιο και ψήνουμε μέχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Χορτοπιτάκια νηστίσιμα! αφράτα σαν λουκουμαδάκια!!!
Συνταγή από κ. Eva Triantafilidou
ΥΛΙΚΑ:
ένα ποτήρι χλιαρό νερό,
ένα φακελάκι μαγιά,
ένα κουταλάκι ζάχαρη,
ένα κουταλάκι αλάτι,
τρείς κουταλιές ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια(περίπου μισό κιλό).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος τους και αλατίζουμε.
Κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι μας σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε σε πιτάκι βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι από τη γέμιση το κλείνουμε κάνοντας μπαλάκι το πατάμε ανάμεσα στα χέρια μας να το κάνουμε πιτάκι και τηγανίζουμε!
Μπορούμε να προσθέσουμε και σπανάκι ,επίσης μπορούμε και να τα ψήσουμε !!
Ζουζουνιες-Eva Triantafilidou – ΠΗΓΗ