Συνταγές
Υπέροχα κεράσματα – πανεύκολα, οικονομικά και πάνω απ όλα νόστιμα ινδοκάρυδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
Για 27 τεμάχια περίπου :
( Εγώ μέτρησα σε ποτήρι ζαχαροπλαστικής μεζούρα ,στην ένδειξη κούπες).
3 Φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1-2 βανίλιες ή βανιλέτα ή υγρή βανίλια
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο ( εγώ έβαλα βιτάμ )
3 Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 Πρέζα αλάτι
Για το ντεκόρ : κερασάκια γλασέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπόλ ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο , το αλεύρι ,το αλάτι και τη βανίλια ( αν βάλουμε υγρή βανίλια τη βάζω στο τέλος ).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη ,το βούτυρο ,τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνω ίσα να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο , ανακατεύοντας παράλληλα .
Κατεβάζουμε απο την εστία και ρίχνω μέσα το μίγμα του ινδοκάρυδου. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα ( μισή ώρα περίπου ,θα το δουμε …. ).
Κατόπιν πλάθουμε με το χέρι το μίγμα σε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα βάζουμε
Στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Αν κολάει το μίγμα στα χέρια ,τα βρέχουμε λίγο και συνεχίζουμε . Πέρνουμε κερασάκια , τα κόβω στα τέσσερα ( ή στη μέση …όπως μας αρέσει ) και βάζουμε ένα κομματάκι στην κορυφή κάθε ινδοκάρυδου ,πιέζοντας ελαφρά να κάτσει πάνω στο γλυκάκι μου.( Αν πάρουμε κερασάκια στο σιρόπι τους τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας για να μην έχουν υγρασία επάνω τους ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς , σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 15 -17 λεπτά ίσα να κάνουν πως ροδίζουν ,δεν τα ψήνουμε πολύ γιατι θα στεγνώσουν .
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε με προσοχή απο το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν . Μετά τα βάζουμε σε μπόλ που κλείνει πολύ καλά γιατί στεγνώνουν εύκολα.
Αν θέλουμε να τα προσφέρουμε σαν δωράκι ,μπορουμε να τα βάλουμε σε χαρτάκια για κάπ κέικς και κατόπιν σε κουτάκι ή σακουλάκι που να κλείνει πολύ καλά .
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.