Συνταγές
Τυρόπιτα σήμερα με χειροποίητο φύλλο που γίνεται πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ritsa Pronoitou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Πίτα με τυρί φέτα, γκούντα τριμμένο, πιπέρι, δύο αυγά χτυπημένα και μισό κουτί γάλα εβαπορέ, ελάχιστο λαδάκι.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ζυμώσουμε γίνονται δώδεκα μπαλάκια από την ζύμη και τα χωρίζουμε έξη και έξη σέ μικρά φυλλαράκια πού τα αλείφουμε με βούτυρο ανάμεσά τους.
Τα 6 φύλλα μικρά γίνονται μόλις παγώσει το βούτυρο στο ψυγείο, ένα φύλλο που το ανοίγουμε με νισεστέ και μπαίνει από κάτω στο λαδωμένο ταψί.
Ρίχνουμε την γέμιση και μετά ανοίγουμε τα άλλα έξη φιλαράκια στο δεύτερο φύλλο με τό νισεστέ.
Γίνεται ωραίο μαλακό ζυμάρι.
Τυλίγουμε γύρω- γύρω, χαράζουμε στο ταψί και αλείφουμε με λάδι και νεράκι.
Ψήνουμε πάνω από μια ώρα σε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς και στο τέλος αέρας να ψηθεί καλά από κάτω, γίνεται πολύ ωραία και τραγανή σας την προτείνω.
Η Συνταγή είναι από Ritsa Pronoitou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για λαχταριστή τυρόπιτα στιγμής για το απογευματινό κολατσιό των παιδιών – πολύ εύκολη μα πανω απ όλα γρήγορη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε 5 αυγά, προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα, ένα κουτάκι σόδα αναψυκτικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, μιάμιση κούπα αλεύρι, σπάζουμε με το χέρι 250 γραμμάρια τυρί φέτα και το ρίχνουμε μέσα.
Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, ρίχνουμε το μείγμα και σπάζουμε πάλι να το χέρι ένα κομμάτι μεγάλο φέτα περίπου 100 γραμμάρια και το ρίχνουμε και αυτό, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”