Συνταγές
Όμορφα ψημένη και λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο καταϊφι στο τσακ μπαμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Aggeliki Ant– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο καταϊφ
500ml φρέσκο γάλα και 500 κρέμα γάλακτος
Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο με γάλα
Ένα κεσεδάκι βιτάμ
4 αυγά
500 γρ τυρί φέτα
250 γρ κασέρι ή γκούντα ή ότι κίτρινο τυράκι θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χωρίζουμε το φύλλο στη μέση και το μαλλιοτραβάμε ,βγάζουμε τα αποθημένα μας ότι νεύρα έχουμε μέχρι να αφρατέψει
Βουτυρώνουμε το ταψί μας στο μεγάλο της κουζίνας μας….και στρώνουμε το μισό φύλλο χωρίς να το πιέζουμε ,ρίχνουμε από πάνω το μισό βούτυρο (λιωμένο εννοείτε)με ένα πινέλακι
Ρίχνουμε τα τυριά μας μέσα.
Από πάνω το υπόλοιπο φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο κατά τον ίδιο τρόπο
Τέλος χτυπάμε το γάλα,κρέμα γάλακτος και τα αυγά και το ρίχνουμε πάνω στη σουφλεδοτυρόπιτα να πάει παντού να καλυφτεί όλο το φύλλο
Αφήνουμε 15 λεπτά να απορροφήσει το μείγμα και ψήνουμε 170 ,180 ανάλογα το φούρνο μας στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Aggeliki Ant– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.