Συνταγές
Τυρόπιτα με φέτα διάφορα κίτρινα τυριά και μπεσαμέλ – Υπέροχη, νοστιμότατη και καλοφτιαγμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το ζυμάρι
-1 κουτάκι νερό με ανθρακικό
-1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
-1/2 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι
-1 κτγ. αλάτι
-1 κιλό περίπου + – αλεύρι
Για τα φύλλα
-1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-1 φλ. του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
-1/2 κιλό φέτα
-1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
-300 γρ. μπεσαμέλ σφιχτή
-λίγο πιπέρι
-3 αυγά
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία ζύμη, (το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά- σιγά).
Μόλις είναι έτοιμο το σκεπάζουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε ένα- ένα τα φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα πρώτα 5 κάτω αφού έχουμε αλείψει το ταψί με το μείγμα βούτυρο ελαιόλαδο τοποθετούμε ένα- ένα τα φύλλα.
Στη μέση βάζουμε το μείγμα της γέμισης, ότι θέλουμε εμείς και μετά τα άλλα πέντε από πάνω, πάλι αλείφοντάς τα ανάμεσα με το μείγμα που έχουμε λιώσει βούτυρο ελαιόλαδο, ότι περισσέψει θα το ρίξουμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Η συνταγή είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!