Συνταγές
Νόστιμο αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου με βάση από πασχαλινά κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινή Γιαννακοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
250 γραμ.μπισκότα τύπου digestive, 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο.
Για την κρέμα:
600γραμ. τυρί κρέμα, 1 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες, 1 φλ.ζάχαρη άχνη, 4 αυγά, 3 κ.σ. κορν φλάουρ, 1 λεμόνια χυμός και ξύσμα, 2 βανίλιες, 1 πρέζα αλάτι.
Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση:
Για το ταψάκι που χρησιμοποίησα, έφτιαξα διπλή δόση.
Φτιάχνουμε τη βάση με τα τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια στην προκειμένη περίπτωση προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο ελληνικό τσιζκέικ. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 4 ώρες. Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε
Χρησιμοποίηουμε μαρμελάδα φράουλα και σιρόπι από γλυκό κεράσι ή ότι έχουμε απο ίδιο ή άλλο γλυκό του κουταλιού
Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινή Γιαννακοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.