Γλυκα
Το πιο αφράτο κέικ βανίλια μπανάνα με γλάσο τυρί κρέμα
Υλικά 2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι λάδι 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο 1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής 3 κουταλιές γιαούρτι 4 ώριμες μπανάνες 1 βανίλια 1/2 ποτήρι καρύδια αλεσμένα 2 αυγά Για το γλάσο ¼ ποτηριού τυρί κρέμα 1 κουταλιά […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι λάδι
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
3 κουταλιές γιαούρτι
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1/2 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
2 αυγά
Για το γλάσο
¼ ποτηριού τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη άχνηλίγο ξύσμα λεμονιού
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.
2. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και τα χτυπάμε.
3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.
4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου μία ώρα.
5. Ελέγχουμε το ψήσιμο του κέικ με ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό τότε είναι ψημένο. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο στο κάδο του μίξερ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο και γαρνίρουμε το κέικ.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στην κ. Ελένη Παρασκευά – Πηγή