Συνταγές
Το δικό μας καταίφι – άπλο ,χωριάτικο ,άλλα τραγανό και μελωμένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρώτα σε κατσαρόλα μικρή φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει.
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά γλυκόζη προαιρετικά
Το χυμό από μισό λεμόνι κ τήν φλούδα του
1/2 κιλο καταιφι
200 γραμμάρια καρύδι όχι πολύ αλεσμενο να το νοιώθεις.
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα που τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά
Κάνουμε το καταιφι καλά παίρνουμε λίγο λίγο το στρώνουμε σε λαδόκολλα κ αρχίζουμε
Έχουμε λυωσεις 1 πακετάκι vitam για να είναι κ νηστησιμο κ ραντίζουμε. Ρίχνουμε 2 κουταλάκια γέμιση κ το τυλίγουμε σε ρολό.
το βάζουμε σε βουτυρομενο ταψάκι κολλητά το ένα με το άλλο με λίγο αέρα μεταξύ τους κ όταν τελειώσουμε Ρίχνουμε ότι βούτυρο περίσσεψε.
Ψήνουμε για 1 ώρα κ 1 τέταρτο σε σιγανή φωτιά για να ψηθεί κ μέσα.
στους 180 βαθμούς για 1 ώρα κ το τέταρτο με αέρα.
Μόλις το βγάλουμε καυτό το σιροπιαζιυμε με το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.