Συνταγές
Τούρτα Αμυγδάλου ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ (Εύκολη και αφράτη)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπάω την τούρτα αμυγδάλου! Πάντα γινόταν μάχη στο σπίτι στην κουζίνα με την μάνα μου, που την κρατούσε για τους καλεσμένους. Η σημερινή συνταγή είναι σχετικά εύκολη και το αποτέλεσμα εξαιρετικό τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Για τη Κρέμα
500 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
50 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
Για το Παντεσπάνι
4 αυγά
80 γρ ζάχαρη
70 γρ βούτυρο
120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα της τούρτας μας. Αναμειγνύουμε αρχικά το γάλα με την ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Κατόπιν, την σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και την βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
Για το σιρόπι βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό. Προαιρετικά αρωματίζουμε με 50 ml λικέρ πικραμύγδαλο.
Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρύο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και τα απλώνουμε σε φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε ένα παντεσπάνι και να το κόψουμε στην μέση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε σταδιακά την κρύα κρέμα που φτιάξαμε προηγουμένως.
Βάζουμε ένα παντεσπάνι ως βάση και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε λίγη παραπάνω από την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, όπως δείχνει και το βίντεο της συνταγής.
Σιροπιάζουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα με κρέμα.
Τέλος, καλύπτουμε την τούρτα μας με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και κάνουμε ροζέτες με λίγη από την κρέμα που κρατήσαμε.
Έτοιμη λοιπόν για σήμερα η δική μας τούρτα αμυγδάλου. Είναι σκέτη ζωγραφιά! Θα την απολαύσετε όπως κάναμε και εμείς.
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Μην ξεχάσεις να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, για να μην χάνεις καμία νέα συνταγή!