Γλυκα
Τι να σας πω για το γαλακτομπούρεκο – δεν υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το φύλλο τραγανό, να το τρως και να κάνει κρατσ κρατσ, η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο γευστική άφρατη μυρωδάτη δεν έχω λόγια!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
Ένα πακέτο βούτυρο αγνό
Για την κρέμα
6 κούπες μεγάλες γάλα
1 κούπα μεγάλη σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά.
3/4 τίς κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
Σιρόπι
2 κούπες μεγάλες ζάχαρη
1 κούπα μεγάλη νερό
Λίγο λεμόνι και φλούδα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση :
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Μετά κάνουμε την κρέμα βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και στην φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το βγάζουμε από την φωτιά χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με την ζάχαρη και τίς βανίλιες,
και το ρίχνουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην μας κόψει το αυγό, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς. Έγινε μια βελουτε κρέμα
Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί και τα βουτυρονουμε ένα ένα, αφού προηγουμένως έχουμε λειώσει το βούτυρο, ρίχνουμε την κρέμα , και γυρίζουμε όλες τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα που τα βουτυρονουμε και αυτά ένα ένα, το τελευταίο φύλλο προσέχουμε να είναι το καλύτερο και το βουτυρονουμε καλά, ρίχνουμε όλο το βούτυρο. Τίς γωνίες τίς βάζουμε προς τα κάτω στο ταψί. Το χαράζουμε μόνο το επάνω φύλλο
Ψήνονται στους 200 βαθμούς 45 λεπτά στην κάτω σκαρα αντίσταση.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιαζουμε, το ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι παντού με μια κουτάλα.( ΠΡΟΣΟΧΉ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ) Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.