Συνταγές
Τι λαχταριστή τυρόπιτα είναι αυτή! Υπέροχη κουλουρόπιτα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 ποτήρια νερό, 1 κτσ. ξύδι, λίγο αλάτι, 2 κτσ. σπορέλαιο, μισό κτγ. μαγιά σκόνη, αλεύρι όσο πάρει να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανοίγουμε μπαλάκια όσο μια μπαλίτσα τέννις ανοίγουμε φύλλο βάζουμε λιωμένο βιτάμ φαστ κάνουμε το σχήμα ήλιο και κλείνουμε ξανά.
Εχω δείξει πολλές φορές πως γίνεται. Βάζουμε τα φύλλα μας στο ψυγείο για μια ώρα και κάνουμε ότι πίτα με γέμιση ότι θέλουμε.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Άμα βιάζεσαι φτιάξε αυτή την τεμπέλικη τυρόπιτα για να την απολαύσεις στα γρήγορα .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Βαλλιάνου -ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ.γάλα φρέσκο
-3 αυγά
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
-100 γρ. βούτυρο (lurpak)
-1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1/4 φέτα (όχι αλμυρή)
-150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
-150 γρ. γκούντα (τριμμένο)
-150 γρ. γραβιέρα Κρήτης (τριμμένη)
-150 γρ. κασέρι (τριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τ’ αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ βάζουμε μέσα το μείγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με γραβιέρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή ανάλογα μέχρι να χρυσαφίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Βαλλιάνου -ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”