Συνταγές
Μας πέφτουν τα σάλια κάθε τόσο ~ Τιραμισού χωρίς αυγά στη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
550 ml κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα βανιλιας
80 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ τυρί κρέμα
500 ml βραστό νερό
5 κ.γ. στιγμιαίος καφές
Λιγη τριμμένη κουβερτούρα
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε την βανίλια, το τυρί μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερο, το στιγμιαίο καφέ, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί, 25/35 εκ. .
Με μια σπάτουλα απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε πασπαλίζουμε με τη τριμμένη κουβερτούρα , βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ
φτιάχνουμε τη δεύτερη στρώση και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο την κρέμα.Αν μας περισσέψει κρέμα μασκασρπόνε διακοσμούμε με ροζετες.
Αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, πασπαλιζουμε με κακάο.
*το πρόβλημα του σκασίματος της κρέμας, επιτυγχάνεται με την προσθήκη κρόκου αυγού, βάζοντας ελάχιστο μέλι.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.