Συνταγές
Σπιτική μουσταλευριά – Θαυμάσιο γλυκάκι αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο μούστο,2 κ.σ νισεστέ ή κόρν φλάουρ
γεμάτες,2 κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις γεμάτες, 2 κ.σ.μέλι,1 σφηνάκι πετιμέζι(προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Τοποθετουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.
Μοιράζουμε την μουσταλευριά σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα,σουσάμι και χοντροκομμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσια μουστοκούλουρα νόστιμα και μυρωδάτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3/4 του φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. χυμό πορτοκαλί
1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. πετιμέζι
1 /2 κ.γ. σόδα
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. μπέικιν
Αλεύρι γοχ. περίπου 550 με 600 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λαδί με την ζάχαρη διαλύουμε την σόδα στο χυμό το ρίχνουμε και στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”