Συνταγές
Εύκολη κλασική συνταγή για μουσταλευριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι νερό (κλασσικό) πετιμέζι
-1ποτηρι νερού αλεύρι
-5 ποτήρια νερού νερο
-όλα με το ίδιο ποτήρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα και πάνω στην φωτιά ως να δέσει στολίζουμε με ότι θέλουμε.
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα μουστοκούλουρα όλο άρωμα και γεύση .
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. ζάχαρη
-200 ml. μούστος
-200 ml. ελαιόλαδο
-400 ml. νερό
-15 γρ. σόδα
-15 γρ. αμμωνία
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-1200 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό, το μούστο, κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, με σύρμα.
Προσθέτουμε τη σόδα και την αμμωνία, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα κανελογαρύφαλλα, και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, και τα βάζουμε σε ταψί, με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.