Συνταγές
Κοπιάστε να σας κεράσουμε μουσταλευριά από σουλτανίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-6 ποτήρια του νερού μούστο καθαρισμένο και βρασμένο
-1 ποτήρι αλεύρι
σουσάμι καβουρδισμένο
-καρύδια αλεσμένα
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το μούστο, τον βάζουμε σε μία κατσαρόλα με στάχτη ή χώμα να βράσει και να βγάλει όλο τον αφρό του.
Ξαφρίζουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε 2 κλωνάρια αμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να κρυώσει και να κατασταλάξει.
Κατόπιν γυρίζουμε την κατσαρόλα σε μία λεκάνη σιγά-σιγά και σουρώνουμε το μούστο.
Μπορούμε να τον φτιάξουμε μουσταλευριά ή πετιμέζι, ή να το αποθηκεύσουμε σε μπουκάλια στην κατάψυξη.
Μουσταλευριά
Έβαλα λοιπόν 4 ποτήρια στην κατσαρόλα, άφησα δύο για να αραιώσω το αλεύρι, και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα από σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει και να κοχλάσει, καβουρδίζουμε το σουσάμι το αλέθουμε στο multi όπως και τα καρύδια, σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλίζουμε με κανέλα σουσάμι και καρύδι.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..