Συνταγές
Σούπερ παστάκια μία ζωγραφιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
6 αυγά
1και 1/2 φλιτζάνι (του 200μλ.) ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι (του 200μλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
125 γραμμάρια βούτυρο
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
200 μου. κρέμα γάλακτος για δύο πάτους (και για τέσσερις όπως είναι δική μου 350 μλ. κρέμα γάλακτος )
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα (330 γραμμάρια)
για το σιρόπι 1 φλ. ζάχαρη + 1 φλ. νερό βράζουμε για 5 λεπτά.
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε τη ζάχαρη σε τρεις δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα.Μετα προσθέτουμε ένα , ένα τούς κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με την βανίλιες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί τού φούρνο 35/36 και απλώνουμε κουταλιά, κουταλιά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει .
Για τη κρέμα
χτυπάμε το βούτυρο σε αφράτη κρέμα, προσθέτουμε κουταλιά, κουταλιά τη άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε σφιχτή μαρέγκα , αφαιρούμε 3-4 κ.σ. Για αλείφοντας στο τέλος. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά με το μίγμα βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα που πρώτα έχουμε χτυπήσει λίγο, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε στα δύο το έτοιμο παντεσπάνι και κάθε κομμάτι στα δύο (έχει αρκετά πάχος, και φτιάχνουμε τέσσερεις πάτους), μπορείτε να το κάνετε και με δύο πάτους ή επιλογή δική σας.
Πάνω σε πιατέλα βάζουμε ένα πάνω , ρίχνουμε 2-3 κ.σ. σιρόπι , απλώνουμε 1/3 από τη κρέμα., δεύτερο πάτωμα-σιρόπι-κρέμα, τρίτο πάτωμα σιρόπι- κρέμα, τέταρτο πάτωμα σιρόπι και απλώνουμε την σαντιγί πού κρατήσαμε πάνω και γύρω γύρω. Αφήνουμε στον ψυγείο για 3 ώρες και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Λιώνουμε 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ,και κάνουμε λουλουδάκια με κρέμα πού κρατήσαμε λίγο. Ανάμεσα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένη καρύδα πού σχηματίζουν τα παστάκια μας
Αυτή δόση είναι για 16 παστάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”