Συνταγές
Πώς θα φτιάξετε μία πεντανόστιμη σούπα κολοκύθας με κρόκο Κοζάνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
400 γραμ. κολοκύθα κομμένη – 2 κούπες κολοκύθα
340 γραμ. γλυκοπατάτα κόκκινη – 1 μικρή γλυκοπατάτα
30 γραμ. πιπεριά πορτοκαλί κομμένη – 2 φέτες
90 γραμ. καρότο – 1καρότο
50ml κρασί λευκό ξηρό – 1/4της κούπας – βάλαμε ρετσίνα
90 γραμ. κρεμμύδι κόκκινο – 1 κρεμμύδι
2 κουτ. σ. καβουρδισμένο και αλεσμένο στο μίξερ αμύγδαλο άσπρο
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 400 γραμ. βραστό νερό
1 φακελάκι κρόκο σε σκόνη + κλωστές κρόκου για την γαρνιτούρα
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο γάλακτος
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο από μύλο
Εκτέλεση
Στην χύτρα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Δυναμώνουμε την φωτιά μας στο φουλ, και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε με τον ζωμό, σφραγίζουμε την χύτρα, ρυθμίζουμε στην ένδειξη μαγειρέματος 1 και μόλις ανέβουν οι βαλβίδες ασφαλείας, χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο 2 με μέγιστη το 9.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε, και ανοίγουμε την χύτρα.
Αφαιρούμε μέρος τον υγρών, ρίχνουμε τον κρόκο, στα υγρά που έμειναν στην χύτρα ανακατεύουμε κουνώντας την κυκλικά, τρίβουμε πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε γιατί ο ζωμός είναι αλμυρός, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, και πολτοποιούμε την σούπα, με ράβδο μίξερ, συμπληρώνοντας με ζωμό, από αυτόν που βγάλαμε αρχικά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα, στην σούπα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, σε κομμάτια και μόλις λειώσει, ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με κλωστές, κρόκου Κοζάνης.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!