Συνταγές
Νόστιμοτατο πιάτο – σουτζουκάκια σμυρνέικα με ρυζάκι μπασμάτι – μπουκιά και συχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ. κιμά ανάμικτο
4 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μουλτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
Κανέλα προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
Αλάτι πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σάλτσα ντομάτας
3-4 ντομάτες τριμμένες λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα κίμινο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες…. αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους… ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί…
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μια κ.σ. πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να βράσει.
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι.
όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα…. περίπου 20-30 λεπτά.
Βράζουμε το ρυζάκι με αναλογία 2 νερό 1 ρύζι και λίγο αλάτι για 10 λεπτά, και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μία νόστιμη συνταγή για σουτζουκάκια!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά
Ψωμί μπαγιάτικο (την ψίχα)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1/2 κγ κίμινο
Πιπέρι
Αλάτι
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια τα αλευρωνουμε τα τηγανίζουμε. Αφού βγάλουμε τα σουτζουκάκια στο ίδιο λάδι σωταρουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε τη ντομάτα το πελτέ το αλάτι το πιπέρι μισό ποτήρι περίπου νερό βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στην σάλτσα προσθέτουμε λίγο λίγο νερό αν χρειαστεί.
Βάζουμε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”