Συνταγές
ΣΟΥΠΕΡ Μηλόπιτα με σφολιάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 φύλα σφολιατας
6-7 μήλα καθαρισμένα και κομμένα φετες
1 κούπα καστανή ζαχαρη
1/4 κουπας νερό
1 κούπα φουσκωτή καρυδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω τα κομμένα μήλα με την καστανή ζαχαρη, νερό και ξύλο κανέλας σε κατσαρολιτσα να βράσουν 5 λεπτά.
Βαζω το 1 φύλο σφολιατας σε πυρέξ το τρυπώ με πειρουνι εδω κι εκεί και το ψήνω στον φουρνο 170 β, για 10 λεπτά.
Στραγγίζω λιγο τα μήλα ( αν εχουν αρκετό σιρόπι) πρέπει να εχουν λιγο σιρόπι και τα βαζω επάνω στο μιςο ψημένο φύλο.
Απο πανω βαζω τα καρυδια που τα εχω κόψει λιγο με το μαχαίρι (φωτό). Κοβω το δεύτερο φύλο σφολιατας σε λουριδες και σκεπάζω τα καρυδια αφήνοντας λιγο κενό. Τα ραντίζω με λιγο νερό και πασπαλιζω με μπόλικη χοντρή ζαχαρη ( εβαλα Demerara, ειναι καστανή χοντρή ζαχαρη ).
Το εψηςα για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρωμα.
Το σερβίρω κομμένο φετες με παγωτό ή χτυπω κρεμα γάλακτος ( με βανίλια κι 3-4 κ δουπας ζαχαρη ) σε σαντιγί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”