Συνταγές
Φανταστικό γλυκάκι!! Σοκολατόπιτα νηστίσιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
28εκ ταψί
για το γλάσο:
1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα κακάο, 1/2 κούπα τριμμένη κουβερτούρα
Σε μπολ βαθυ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά, το καλαμποκελαιο,τον χυμο πορτοκαλιού, το ξύδι, το νερό την ζαχαρη ξυσμα πορτοκαλιου και ανακατευουμε ζωηρα με τον αβγοδαρτη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην συνεχεια προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι,κακαο,αλατι, σόδα
Ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα.
Λαδωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψακι και ριχνουμε το μιγμα μας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει εντελως.
Για το γλασο :βαζουμε σε κατσαρολακι το νερο,ζαχαρη,κακαο.
Ανακατευουμε εκτος φωτιας να διαλυθει καλα το κακαο.
Βαζουμε στην φωτια και μεχρι να ερθει σε σημειο βρασμου ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα.
Απο την ωρα βρασμου χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και κραταμε 5 λεπτα και αφαιρουμε το γλασο απο την φωτιά.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Περιχυνουμε το γλασο ζεστο στο κρυο γλυκό και ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυωσει εντελώς και μετα το κοβουμε για να σερβιρουμε.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.