Γλυκα
Ζουμερή σοκολατόπιτα κατσαρόλας με πλούσια υφή και γλάσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κακάο
350 γρ. βραστό νερό
50 ml. κονιάκ
5 αυγά
2 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπείκιν
Για την γκανάζ
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη μέσα σε
200 γρ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και κονιάκ, ανακατεύοντας συνέχεια, κρατάμε 350 γρ. από το υγρό της κατσαρόλας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και το μπέικιν να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας αφού το έχουμε αποσύρει από την φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας απαλά και το αδειάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ 24 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μόνο! Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το υγρό που κρατήσαμε νωρίτερα.
Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Σε στρόγγυλο ή μακρόστενο ταψάκι. Ζεσταίνουμε 200 ml. κρέμα γάλακτος πολύ καλά, σπάζουμε μέσα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Τρυπάμε την ακόμη ζεστή σοκολατόπιτα μας με καλαμάκι πολλές φορές και περιχύνουμε το γλάσο μας να ρουφήξει και μέσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του πριν το κόψουμε.
Η συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.