Συνταγές
Τι να σας λέμε τώρα – σκέτη απόλαυση η σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Anna Kassandra .
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε
400 ml. νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 κτσ. στιγμιαίο καφέ
30 γρ. κακάο
1 κτσ. κονιάκ
Οταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Για το παντεσπάνι
Στο μπολ του μίξερ
3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά 90 γρ. ηλιέλαιο και 90 γρ. νερό.
Από πάνω κοσκινίζουμε 40 γρ. κακάο, 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γρ. μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι .
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 εκ., και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε:
300 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια
Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ. κουβερτούρα.
Σε κομματάκια και 150 γρ. πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Anna Kassandra .
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..