Συνταγές
Μας τρέχουν τα σάλια! Δοκιμάστε την πιο ονειρική σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι γοχ. με 2 κτγ. μπέικιν, (μπορείτε να βάλετε και φαρίνα), 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα γάλα, 1,5 κούπα ηλιέλαιο, 1,5 κούπα κακάο, (εγώ τώρα έβαλα σχεδόν ένα σακουλάκι Γιώτης κακάο άγλυκο και βάζω μια- δυό κουταλιές αλεύρι παραπάνω αν δεν μας φτάνει το κακάο), 1 κουταλάκι σόδα, (κοφτό), 2 βανίλιες, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 πρέζα αλάτι
Γλάσο:
2 κουβερτούρες ΓΑΛΑΚΤΟΣ κατά προτίμηση, (μπορείτε και μαύρη), λίγο εβαπορέ, (προαιρετικά μια κουταλιά μερέντα).
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το γάλα, την ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα : κακάο,βανιλιες,σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. (καλό είναι να τα κοσκινίστε).
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165- 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Το γλάσο το φτιάχνω σε αρκετά σιγανή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς, (στην αρχή βάζουμε όλη τη κουβερτούρα με πολύ λίγο γάλα), μέχρι να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε σιγά- σιγά εβαπορέ μέχρι να γίνει λείο και ρευστό τόσο όσο να στέκεται πάνω στην σοκολατόπιτα, προσθέτουμε και τη μερέντα αν βάλουμε, να λιώσει και είναι έτοιμο για την σοκολατόπιτά μας.
*Τα μέτρησα όλα με ΠΟΛΥ μεγάλη κούπα για να μου βγεί περισσότερη δόση. Όλα τα υλικά τα μετράμε με μια κούπα της επιλογής μας.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.