Connect with us

Πιτες

«Σαλιγκάρια» από ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι

Published

on

saligaria brioche e1416318399112

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά για τη ζύμη brioche:
500 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό
260 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη (4-5 κουτ. σούπας)
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
6 πρέζες αλάτι (2 κουτ. γλυκού)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
6 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (10 γρ.)

Υλικά για το γλάσο:
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
10 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Προτεινόμενες μερίδες: 20

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και με το φτερό το ανακατεύουμε καλά με τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει για 4 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαγιά. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά σιγά-σιγά στο μείγμα του αλεύρου και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 50 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος του πάγκου και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε για να φαρδύνουν.

Χτυπάμε το αυγό και με το πινέλο αλείφουμε τη μία πλευρά τους και πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, που έχουμε φτιάξει προηγουμένως. Τυλίγουμε τα μπαστουνάκια σε σχήμα σαλιγκαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με ένα νοτισμένο πανί και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και σβήνουμε τη φωτιά.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε όσο γλάσο θέλουμε πάνω στα κρύα brioche και σερβίρουμε.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές7 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές9 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές11 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές12 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές13 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές15 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version