Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό ρεβανί Βέροιας – το τέλειο επιδόρπιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες σιμιγδαλι χονδρο
1 κουπα αλευρι
1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη
3/4 κουπας ζαχαρη
5 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκου σοδα
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 Κουπες νερο
4Κουπες ζαχαρη
σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα
5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχαρη στο μπλεντρερ….ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι
Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο
Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα…λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα..
ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο…ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.