Συνταγές
Προφιτερόλ με βάση ρεβανί Βεροίας.. έχεις δοκιμάσει?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για την σαντιγί
1 κουτί μορφάτ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια κορν φλάουρ
500 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια κακάο
2 βανίλιες
Ρεβανί δικό σας ή ζαχαροπλαστείου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κάνουμε στο μίξερ την σαντιγί χτυπώντας την μορφάτ και προσθέτοντας το ζαχαρούχο γάλα.
Στην κατσαρόλα κάνουμε την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας με σειρά τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολάκια ή σε μεγάλο ξεκινάμε να βάζουμε πρώτα σαντιγί, έπειτα ρεβανί και στην συνέχεια την κρέμα σοκολάτας.
Διακοσμούμε με σαντιγί επάνω και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για βουτιά στη σοκολάτα με πανεύκολα βήματα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pastry Designs Group”
ΥΛΙΚΑ
3 σοκολάτες αμυγδάλου
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 μικρό γαλατάκι εβαπορέ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίψε τα μπισκότα σε σκόνη και μοίρασε σε τρία μπολάκια.
Σε Μπεν Μαρί ρίξε τις σοκολάτες σε κομματάκια μαζί με το γάλα.
Ανακάτεψε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα.
Μοίρασε στα μπολάκια. Χρησιμοποιώ σοκολάτα με αμύγδαλα γιατί μου αρέσει η κρέμα όπως γίνεται μετά.
Αν δεν θέλεις βάλε απλές ή 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Στόλισε όπως σου αρέσει. Άσε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pastry Designs Group”