Ζυμαρικα
Πρωτότυπο σουφλέ ζυμαρικών με απίθανα υλικά και από γεύση του ονείρου !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με αυτόν τον τρόπο μπορείς και πετυχαίνεις σουφλέ ζυμαρικών που να είναι πάντα κρεμώδες – πόσο ευφάνταστη συνταγή είναι αυτή! Άκρως πρωτότυπη και σίγουρα πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 κιλό πένες
-2 πράσα σε φέτες
-1.5 λίτρα γάλα
-2 αυγά
-100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-πιπέρι
-πάπρικα
-μοσχοκάρυδο
-50 γρ. βούτυρο
-2 κουταλιές αφυδατωμένο κρεμμύδι
-150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-σιμιγδάλι
-κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βράζοντας τα λαχανικά βάσει των οδηγιών σε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει αλάτι και ελαιόλαδο. Βράζουμε με κλειστό καπάκι.
Μετά το βράσιμο, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε τσιγαρίζοντας τα πράσα.
Σε ένα μπωλ, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα, τα αυγά και το αλεύρι. Οταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μέσα από σουρωτήρι και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πάρει μορφή κρέμας.
Οταν είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, την φέτα, το κεφαλοτύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφού λαδώσουμε ένα βαθύ ταψί και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, αδειάζουμε τις πένες και αφού τις στρώσουμε, ρίχνουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε.
Απλώνουμε λίγα κομμάτια από κίτρινο τυρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To ” σουφλέ ζυμαρικών “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!