Συνταγές
Πολύ ωραίο πρωινό! Τα πιροσκί είναι με τυρί και τα υπόλοιπα με γαλοπούλα και γκούντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε( για τα τηγανόψωμα)
Για τα πιροσκί κόβουμε ξανά μπαλάκι απλώνουμε γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε ρολάρουμε και τηγανίζουμε
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απλή και εύκολη συνταγή για πιτούλα χυλός από τυριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 κούπα αλεύρι
150 γρ βιταμ λιωμένο
500 γραμμάρια τυρί φέτα
Νερό όσο πάρει
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 διαφορετικά τυριά ένα να λιώνει και ένα αλμυρό για το πασπάλισμα! από μισή χούφτα
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το βιτάμ λιωμένο σπάστε με τα χέρια σας το τυρί ρίχνετε το αλάτι (λίγο)και νερό όσο πάρει τόσο όσο να γίνει ένας χυλός
Όχι πηχτός ούτε αραιός, κανονικός ,λαδώνετε ένα πυρέξ μικρό 20 με 25 εκατοστά και ρίχνετε μέσα το χυλό ,πασπαλίζετε με τα κίτρινα τυριά και λίγο με φέτα ψήνεται (καλά) 1 ωρα σίγουρα, σύμφωνα πάντα με το φούρνο σας, 200 βαθμούς σε αντιστάσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”