Συνταγές
Πολύ ωραίες σπανακόπιτες, τέλεια φτιαγμένες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
250γρ.αλευρι για πίτες και 250 γρ. Αλεύρι Κουλα 250 νερό 15γρ.καλαμποκελαιο 15γρ.ξυδι 10 αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
600γρ.σπανακι πλυμένο στεγνωμενο 3 πράσα το άσπρο μέρος ζεματισμενα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα 1ματσακι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα δυόσμο φρέσκο 2 αυγά αλάτι αρκετό πιπέρι λάδι και 1/2κουπα τραχανά και όση φέτα επιθυμείτε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ :
Όλα τα υλικά εκτός από το νερό μέσα στο μίξερ. Το νερό λίγο – λίγο. Όταν έχουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι σταματάμε το μίξερ. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπόλ το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Το πρωί ετοιμάζουμε την γέμιση. Και φτιάχνουμε την γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σουτάρω τα πράσα τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε το σπανάκι το αλάτι το πιπέρι. Και αφού τα ανακάτευουμε 1-2 φορές τα κατεβάζουμε .
Όσο περιμένουμε να κρυώσει η γέμιση κόβουμε το ζυμάρι μου σε μπαλάκια ΌΧΙ πολύ μεγάλα. Τα αραδιάζουμε στον πάγκο μου τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να ξεκουραστουν.
Η γέμιση έχει κρυώσει και ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα τον δυόσμο και τον τραχανά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο στενόμακρο και στην μια άκρη του βάζουμε μια μεγάλη κ.σ.απο την γέμιση και τα τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα. Τα αραδιάζουμε σέ ένα λαδωμένο ταψάκι ραντίζουμε με νερό και λίγο λάδι σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για όσο χρειαστεί να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ περισσεψε γέμιση και ζυμαράκι κανουμε και 3 τηγανιτές.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.