Συνταγές
Για σήμερα 5 σπανακόπιτες με φύλλο εύκολο όπου το βάζουμε μέσα σε ηλιέλαιο και ύστερα το ανοίγουμε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τίς σπανακοτυροπιτούλες με το εύκολο φύλλο.
Για το φύλλο
-2 κεσεδάκια των 200 γρμ. άλευρα γοχ.
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, μισό κτγ. αλάτι
-1 κεσεδάκι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, ανακατεύουμε και ύστερα βάζουμε τα χέρια μας για να μαζέψουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη τήν θέλουμε. Βάζουμε από πάνω της 1 κτγ. λάδι και αφήνουμε για 30′ σκεπασμένη με πετσέτα.
Ύστερα παίρνουμε την ζύμη και την μεταφέρουμε σέ μπωλάκι με λίγο ηλιέλαιο μέσα και την αφήνουμε εκεί για άλλη μισή ώρα.
Για την γέμιση
2 δάκτυλα τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια, μισή κούπα σπανάκι ζωματισμένο, 2 κτσ. άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο μαυροπίπερο και 1 δακτυλάκι πράσο ψιλοκομμένο. Θέλω 5 σπανακοτυροπιτούλες.. Οποιος θέλει περισσότερο βάζει περισσότερο υλικό σε όλα και χωρίζει τήν ζύμη σε 2-3-4 κομμάτια ώστε να ανοίξουμε φύλλα.. Εγώ άνοιξα ένα μακρύ με την βοήθεια του κυλίνδρου, (το μονό), αλλά και με τα χέρια μου επίσης.
Ρίχνουμε πρώτα λίγο αλεύρι στο πάγκο ή στο τραπέζι και αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη σέ σχήμα ορθογώνιο. Βάζουμε στην αρχή από την μια άκρη έως την άλλη την γέμιση και ύστερα ρολάρουμε προσεχτικά. (Δεν θέλουμε ούτε οι άκρες να είναι παχές).
Οπότε κόβουμε σε 5 κομμάτια, κάθε κομμάτι τυλίγω σε πέταλο όσο γίνεται και τοποθετούμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, αλείφουμε με το ηλιέλαιο από το μπωλ με λίγο ασπράδι αυγού, ρίχνω και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο στη μεσαία σκάλα του φούρνου. Δεν βούρτσισα με κρόκο διότι καίγονται από πάνω.
Γίνονται γευστικότατατα σπανακοτυροπιτάκια.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.