Γλυκα
Πολύ ωραία φανταστική αμυγδαλόπιτα σκέτο όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχο γλυκό τόσο όμορφο και εξαιρετικό. Πάμε να φτιάξουμε αμυγδαλόπιτα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για το γλυκό
-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-130 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο
-1 βανιλέτα
-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-λίγες σταγόνες από λικέρ μαστίχα
-2κτσ. λευκή τριμμένη σοκολάτα
για το σιρόπι
-400 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. νερό
-1 φλούδα πορτοκαλιού
-1 βανίλια
για την κρέμα επικάλυψης
-γάλα
-κρέμα ζαχαροπλαστικής
για το στόλισμα
-παστέλι αμυγδάλου καραμελωμένο και θρυμματισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ρίξουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τη ζάχαρι, τα αυγά και τη βανιλέτα, τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου το μίγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, την φρυγανιά, το μπέηκιν πάουντερ, το λικέρ μαστίχα, την λευκή σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστών, αδειάζουμε και στρώνουμε το μίγμα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 4 λεπτά.
Στη συνέχεια και αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το γλυκό.
Τέλος, στολίζουμε με το θρυμματισμένο παστέλι αμυγδάλου.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “αμυγδαλόπιτα “ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού