Συνταγές
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά για την πιο ακαταμάχητη αμυγδαλόπιτα με κρέμα (σαν πουτίγκα)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την πίτα:
280 γρ. αμύγδαλα
65 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κγ. ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
2 κγ. μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι για τη μαρέγκα
Εκτέλεση
Κάνουμε στο μούλτι σκόνη τα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με τη φρυγανιά, το μπεϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ,προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν λίγο οι κρόκοι.
Στο μείγμα των κρόκων ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις (με μαρίζ),σε 3 δόσεις (όχι όλη μαζί),την μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε επίσης σε 3 δόσεις το μείγμα των στερεών(αμύγδαλα, φρυγανιά, μπεϊκιν πάουντερ)ανακατεύοντας και ενσωματώνοντας επίσης με μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι ή κονιάκ (αν βάλουμε),ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με τσέρκι, αφού πρώτα τη στρώσουμε με αντικολλητικό χαρτί, να πάει και στα πλαϊνά της φόρμας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 -45 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Για το σιρόπι:
160 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Το σιρόπι το φτιάχνουμε πριν ψήσουμε την πίτα.
Θέλουμε ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ-ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.
Βάζουμε νερό,ζάχαρη, φλούδα λεμονιού σε κατσαρόλα και το βράζουμε για 2-3 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγει από το φούρνο η πίτα κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της και σιροπιάζουμε.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αν την θέλουμε πολύ σιροπιασμένη κάνουμε διπλή δόση από το σιρόπι.
Για την κρέμα:
600 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
50 γρ. LURPAK
1 βανίλια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κσ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη να ενωθούν.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να κοχλάσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά να ενωθούν .
Καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε μέσα τη σαντιγί που φτιάξαμε και ανακατεύουμε καλά με μίξερ να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σιροπιασμένη αμυγδαλόπιτα που έχει κρυώσει και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ που έχουμε ροδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η πίτα.
Σαν πρόταση σερβιρίσματος σας προτείνω να την γαρνίρετε με σιρόπι καραμέλας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”