Η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα είναι καλή επιλογή για το πρωινό καφεδάκι αλλά και για τη λιγούρα του απογεύματος.
Για το την αμυγδαλόπιτα θα χρειαστείτε:
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού Αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
5 Αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού Βούτυρο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι
150 γρ τριμμένη Κουβερτούρα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
2 φλυτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Σοκολάτα σε σκόνη
2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρός Καφές φίλτρου
1/2 κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε.
Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά .
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.