Γλυκα
Πολύ πρωτότυπο γλυκό γεμάτο αρώματα και γεύση που θα σας καταπλήξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάστε αυτή την οικονομική και πεντανόστιμη λιχουδιά και απλά θα γίνετε φαν!! Γλυκό τύπου μιλφειγ το συγκεκριμένο με πρωτότυπη εκτέλεση
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-600 ml. γάλα
-50 γρ. νισεστέ
-1 αυγό
-200 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-2 φύλλα σφολιάτας
-νερό
-καστανή ζάχαρη
για την διακόσμηση
-200 ml. κρέμα γάλακτος για σαντυγί
-τριμμένα φύλλα σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ανακατατέψουμε σε ένα δοχείο το γάλα με το νισεστέ και το αυγό, αδειάζουμε το μίγμα με σουρωτήρι σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρι, και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα φύλλα σφολιάτας, και με τη ρόδα τα κόβουμε σε λωρίδες, τις οποίες ανοίγουμε μεταξύ τους.
Ραντίζουμε τις λωρίδες με νερό και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρι.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι οι σφολιάτες να πάρουν χρώμα.
Στρώνουμε στον πάγκο δύο φύλλα μεμβράνης και τοποθετούμε ποσότητα από την κρέμα την οποία και απλώνουμε με τη σπάτουλα, σε πλάτος όσο οι σφολιάτες.
Τοποθετούμε τις σφολιάτες επάνω στην κρέμα και κατόπιν επάνω τους βάζουμε μία ποσότητα πάλι από την κρέμα, την οποία στρώνουμε ομοιόμορφα.
Δημιουργούμε από πάνω, άλλη μία στρώση από τις σφολιάτες και μετά ακόμα μία στρώση κρέμας, την οποία απλώνουμε.
Τυλίγουμε τις μεμβράνες σε ρολό, και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν, καλύπτουμε με σαντυγί την οποία έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γλυκό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics