Συνταγές
Πολύ καλό ψωμί – γίνεται νοστιμότατο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι γ ο χ = 5 κουπες
8 γρ Αλατι
7 γρ ξερή μαγιά
350 μλ χλιαρό νερό = 1.1/2 κούπα
4 κουταλιές σουπας λάδι = 30 μλ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ κανουμε λακουβιτσα, βαζουμε το λάδι, αλάτι, νερό, μαγιά και το ανακάτευουμε με κουτάλι.
Μετά το βαζουμε στον παγκο και το δίπλωνουμε με τα χέρια μεχρι να γινει λείο.
Βάζουμε λίγο λάδι στο μπολ και στα χέρια μου και έβαλα το ζυμάρι, το σκέπασουμε με μεμβράνη και το σκέπασουμε να φουσκωσει 2 ώρες.
Μετά το πάταμε με τα χέρια και το ξαναδίπλωνουμε το κάνουμε ένα μακρύ , το κόβουμε στα δυο ( μπορείτε να το κόψετε στα τρία )
Το κανουμε μπαλίτσα . Μετά το άνοιγουμε με τα χέρια σε φύλλο και το κανουμε ρόλο!
Το Βάζουμε στο ταψι με αντικολλητικό χαρτί . Κάνουμε και το άλλο.
Τα πάταμε με το χέρι να πλατύνουν.
Τα χάρασουμε
Βρεχουμε το χέρι μου και τα πέρασα
Τα χάρασουμε
( αν θέλετε βάζετε λίγο σουσάμι)
Είχα προθερμάνει τον φουρνο στους 200 β, αέρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μόλις τα βγαζουμε τα πέρασα με λίγο νερό και τα σκέπασα με πετσέτα για να μείνει μαλακή η κόρα.
Όταν το κοβουμε χώριζε μέσα από το δίπλωμα!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.