Συνταγές
Φανταστικό παγωτό – λαχταριστό με γεύση ροδάκινο και νεκταρίνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
500ΓΡ ΡΟΔΆΚΙΝΑ Η ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ.. ΓΙΝΌΜΕΝΑ..ΚΑΙ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΈΝΑ..
250 ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ
600ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ..
(ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΛΥΠΑΡΑ )
1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
6 Κ.Σ ΜΕΛΙ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΈΝΑ ΣΦΙΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ
ΕΓΩ ΕΊΧΑ ΡΟΔΆΚΙΝΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΟΎΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΎΤΣΙΑ..ΚΑΙ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ .ΣΤΟ ΜΠΛΈΝΤΕΡ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΤΟ ΛΙΚΈΡ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΝΑ ΛΕΙΩΣΟΥΝ.. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΑ ΥΛΙΚΆ..
ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΈΝΑ ΆΛΛΟ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΆ ΤΗΣ ΩΡΑΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΊ..ΊΣΑ ΠΟΎ ΘΑ ΠΉΞΗ..ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ ΝΑ ΠΉΞΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΆΛΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΠΩΛ…
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΣΥΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ..ΕΓΩ ΈΛΙΩΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΟΔΆΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ.ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΣΙΑ ΑΡΚΕΤΈΣ ΩΡΕΣ..ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΏΣΕΙ ΚΑΛΆ..
ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΌ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ εύκολο και γρήγορο παγωτό με καφέ.
Υλικά
1 σαντιγί morfat [τενεκεδάκι]
1 ζαχαρούχο γάλα
1 γάλα εβαπορέ [πλήρες όχι light]
1 κ.σ. νες καφέ ή εσπρέσο [μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας]
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή του παγωτού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μόρφατ με το ζαχαρούχο για 3 λεπτά και προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς, μέχρι να αφρατέψει.
Το βάζουμε στη κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το βγάζουμε προσθέτουμε το καφέ και ξαναχτυπάμε για 2-3΄και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με σαντιγί [χτυπήστε ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος με 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη] ή με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς