Συνταγές
Πολίτικο γλυκάκι με βασιλόπιτα τσουρέκι που περίσσεψε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ βασιλοπιτα τσουρέκι
Σιρόπι
1/2 φλ νερό
1/2 φλ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Όλα μαζί 2 -3 λεπτά απο το σημείο βρασμού!
Κρέμα με άρωμα μαστίχας
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ μαστίχα σκόνη
2 αυγά
1 κ.γ βούτυρο
Για την σαντιγί
300 γρ φυτικη σαντιγί
Εκτέλεση :
Κοβω σε φετες την βασιλοπιτα και την βάζω στον φούρνο στους 180 βαθμούς 10 λεπτά περίπου να φρυγανιστει.Την βγάζω την κάνω ψίχουλα και την βαζω
σε μια φορμα με τσερκι 22 ρίχνω το σιρόπι ανακατέυω να πάει παντού και το στρωνω κάτω στην φόρμα.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το κόρν φλάουερ.Βάζω σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα με την ζάχαρη Ρίχνω την μισή ποσότητα στο μείγμα των αυγών και μετά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέυω με σύρμα συνεχώς προσθέτω και την μαστίχα και ανακατέυω μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω το βούτυρο και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζω με μεμβράνη να κρυώσει καλά.Αφου κρυώσει την στρώνω πάνω στο γλυκό.Χτυπαω την κρέμα σε σαντιγί. Στρώνω την σαντιγί από επάνω κάνω γραμμές με το πιρούνι και στόλιζω με κανέλα!!!!!!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.