Συνταγές
Με το καφεδάκι ότι πρέπει – περγαμόντο γλυκό που γίνεται φανταστικό και πολύ αρωματικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη τη φλούδα
Κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τη σάρκα και περνάμε ρολό βάζοντας οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε σε νερό για 2 μέρες, αλλάζοντας το νερό πρωί και βράδυ για να ξεπικρίσουν.
Τα βάζουμε για να γίνουν γρήγορα στην χύτρα για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν 60 κομμάτια με 1 κιλό ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό για 10 λεπτά
στο τέλος ρίχνουμε μισό χυμό από ένα λεμόνι , τα αφήνουμε την νύχτα .Αν δεν έχει δέσει το γλυκό μας, τα ξαναβάζουμε να πάρουν μία βράση.
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας και έτοιμα τα περγαμόντα μας.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι – απόλυτα πετυχημένο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου )15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζαχαρη + 2 ποτ.νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βαζουμε τα μήλα τα βραζουμε 10 λεπτα και αφήνουμε να κρυώσουν…αυτή τη διαδικασία την κανουμε άλλες δυο φορές …στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Προσθέτουμε στο κενό απο 2 αμυγδαλάκια καβουρδ….
Αν θέλουμε πιο σκούρο το χρωμα ρίχνουμε στο σιρόπι λίγη κανέλα σκόνη….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”