Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό περγαμόντο με σαφράν – Πολύ γευστικό κι αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό περγαμόντο, ένα κιλό ζάχαρη, δυόμιση φλιτζάνια νερό, χυμός μισού λεμονιού, δυο κουταλιές γλυκόζη.
Ξύνουμε στον ψιλό τρίφτη τα περγαμόντο, αφαιρούμε την φλούδα, την κόβουμε σε μπαστούνια και τα ξεπικρίζουμε τέσσερις φορές βράζοντας κάθε φορά για πέντε λεπτά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε πέντε λεπτά, προσθέτουμε το περγαμόντο και βράζουμε δέκα λεπτά. Το αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Το βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την γλυκόζη.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τέλειο γλυκό του κουταλιού σταφύλλι σουλτανίνα – Φανταστικό γλυκό, με ωραίο χρώμα και τέλειο δέσιμο!
Η συνταγή είναι από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλια
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού, (ζουμερά)
2 φλ. νερό
2 κλωνάρια Αρμπαρόριζα ή βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι
200 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα, (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από βραδύς σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το νερό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και να σφίξουν.
Την επόμενη δίνουμε βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται, αφήνουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη περίπου 6-7′ βράσιμο.
Σβήνουμε και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη, βράζουμε μέχρι να δέσει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή Αρμπαρόριζα, ότι επιλέξουμε και τα στεγνά αμύγδαλα.
Μετά βγάζουμε την αρμπαρόριζα, αν χρησιμοποιήσουμε.
Κουνάμε αρκετές φορές κυκλικά την κατσαρόλα, όταν σβήσουμε τη φωτιά, για να πάρουν μέσα το σιροπάκι και να φουσκώσουν οι καρποί.
Η συνταγή είναι από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”