Συνταγές
Θαυμάσιο, αρωματικό και γευστικότατο γλυκό περγαμόντο – σε ρολλάκια ή/και λωρίδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1250 γρ σε φλουδες
1,1/2 πακέτο ζαχαρη
3 ποτηρια νερο ……Εγω θελω σιροπακι στο γλυκο μεχρι επανω στο βαζο μου
Χυμο απο μισο λεμονι
Εκτέλεση
τριψουμε με τον τριφτη να φυγει ολο το κιτρινο τους απ εξω ,χαράκωσουμε και πήρα τις φλουδες του,τις περασα επανω σε καλαμακια απο σουβλακια για ευκολια και βραζουμε καθε φορα απο 3 φορες 7 λεπτα απο τη ωρα του βρασμου
βαλουμε σε ένα σουρωτήρι κ άφησουμε να στραγγίξουν τα νερά
βρασουμε την ζαχαρη το νερο κ λεμονι για 25 λεπτα κ μετα εριξα μεσα και βρασουμε για αλλα 10 λεπτα..
Την επομενη ημερα βρασουμε και δεσουμε το γλυκο..Αποστειρωσουμε βαζα κ καπακια κ το βαλουμε μεσα..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αρωματικό γευστικό γλυκό περγαμόντο, για μερακλήδες και καλοφαγάδες
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1250 γρ σε φλουδες
1,1/2 πατετο ζαχαρη
3 ποτηρια νερο ……Εγω θελω σιροπακι στο γλυκο μεχρι επανω στο βαζο μου
Χυμο απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε με τον τριφτη να φυγει ολο το κιτρινο τους απ εξω ,χαράκωνουμε και παιρνουμε τις φλουδες του,τις περασα επανω σε καλαμακια απο σουβλακια για ευκολια και βραζουμε καθε φορα απο 3 φορες 7 λεπτα απο τη ωρα του βρασμου
Βαζουμε σε ένα σουρωτήρι κ άφηνουμε να στραγγίξουν τα νερά
Βραζουμε την ζαχαρη το νερο κ λεμονι για 25 λεπτα κ μετα ριχνουμε μεσα και βραζουμε για αλλα 10 λεπτα.
Την επομενη ημερα βραζουμε και εδεσα το γλυκο..Αποστειρωνουμε βαζα κ καπακια κ το βαζουμε μεσα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.