Συνταγές
Λατρεμένο και αρωματικό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θελει τέχνη να του πετύχεις την κατάλληλη πικραδα.
Η Συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή του γλυκού είναι 15 τεμάχια περγαμόντο 2 κιλά ζάχαρη 2 ποτήρια νερό χυμό από ένα λεμόνι.
Ξύνουμε το εξωτερικό μέρος του φρούτου κόβουμε την φλούδα σε κομμάτια περίπου 4 με 6 από κάθε περγαμόντο φυσικά ανάλογα το μέγεθος τυλίγουμε και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα το βράζουμε για 5 λεπτά
ροδελίτσες με οδοντογλυφίδες!
το βγάζουμε από την κατσαρόλα με προσοχή και το βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό για 24 ώρες και αλλάζουμε το νερό ανά τρεις-τέσσερις ώρες.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μόλις αρχίσει να δενει το σιρόπι προσθέτω το γλυκό μέχρι να δέσει κανονικά το σιρόπι το βράζω σε χαμηλή φωτιά .
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό από το λεμόνι το αφήνουμε σχεδόν 24 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και το αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα
* το σιροπι μπορείς να το κρατησεις και να το βαζεις στα κεικ και στην σαντυγι!!
Η μαγειρική είναι ένας υπέροχος και δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.