Συνταγές
Καταπληκτικό γλυκό περγαμόντο , πετυχημένο και μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το ωραιότερο γλυκο κουταλιου περγαμοντο το ξύσμα γίνεται πολύ ωραίο λικερ και στα κεικ και στα τσουρεκια
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 500 γρ φλούδες
3 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα περγαμόντα καλά και με τον τρίφτη αφαιρούμε προσεκτικά λίγο από την εξωτερική φλούδα χωρίς να φτάνουμε στο άσπρο μέρος του φρούτου. Χαράζουμε κάθετα το φρούτο σε 5- 6 λωρίδες και με προσοχή αφαιρούμε τις φλούδες.
Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή τις περνάμε σε κλωστή.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τις φλούδες σε λωρίδες-μπαστουνάκια!!! ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!
Ξεπικρίζουμε τις φλούδες βράζοντας σε βραστό νερό για 5 λεπτά και αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές για 3 λεπτά.
Πρέπει να μαλακώσουν σε αυτό το στάδιο, τόσο όσο , αν τις τσιμπήσουμε με μια οδοντογλυφιδα, να γλυστρήσουν και να πέσουν μέσα στο πιατο!! Διότι, αν δεν μαλακώσουν ελαφρώς, μετά, μέσα στο σιρόπι, δεν πρόκειται να μαλακώσουν όσο χρειαζεται!!
Όχι να λιωσουν φυσικά!!
Μετά τα βαζουμε όλη νυχτα σε λεκανη με κρυο νερο που το αλλάζουμε δυο-τρεις φορες.
Την επομένη τα στραγγίζουμε, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φλούδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνει μέχρι την επομένη μέρα, για 12 τουλάχιστον ώρες σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα, όχι με το καπάκι!!
Βράζουμε ξανά το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Δεν προσθέτουμε ΚΑΝΕΝΑ άλλο μυρωδικό, διότι η γεύση και η ευωδιά του είναι θεϊκη!!!!
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και γεμίζουμε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.