Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. φλούδες περγαμόντου, ένα κιλό ζάχαρη, χυμός μισού λεμονιού, μια κουταλιά γλυκόζη, βανίλια, 2,5 φλιτζάνια νερό
Ξυνουμε ελαφρά τα περγαμόντο, (το ξύσμα το κρατάμε για λικέρ) και βγάζουμε τις φλούδες.
Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστούνια.
Ξεπικριζουμε τις φλούδες βράζοντας για πέντε λεπτά επί τέσσερις φορές. Κάθε φορά βάζουμε καθαρό νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και νερό. Βράζουμε για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες. Βράζουμε για δέκα λεπτά.
Αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Την επόμενη βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την γλυκόζη και την βανίλια.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σταφύλι γλυκό κουταλιού με αμύγδαλα.
Σταφύλι γλυκό κουταλιού με αμύγδαλα
Υλικά συνταγής
1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
χυμός από 1/2 λεμόνι
2-3 βανίλιες σκόνη ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά τα σταφύλια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τα ρίχνετε ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και από πάνω βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα ή τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και αφήνετε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και βάζετε το γλυκό σε καθαρά βάζα.